Chronische Vermoeidheid

moe 3Als je heel moe bent heb je geen energie om de dingen te doen die moeten gebeuren. Je voelt je zwaar en je hebt geen reserve om aan te spreken. Je hebt geen puf om ergens echt voor te gaan, uit angst dat je laatste beetje energie uit je weg vloeit. Zodat er alleen nog een lege huls overblijft….

Heb je moeite met uit bed komen, kun je de dag pas aan na een sterke bak koffie of houd je overdag maar niet op met geeuwen? Als je iets tegen je vermoeidheid wilt doen, is het belangrijk om te weten waarom je zo moe bent. Veertien veelvoorkomende oorzaken van vermoeidheid en een aantal oplossingen vind je hier.

Chronische stress kan ook een oorzaak van vermoeidheid zijn. Ons klierenstelsel gaat minder goed functioneren door chronische stress. De klieren zijn de beschermers van onze gezondheid, fysiek en emotioneel. Ze zorgen voor de juiste biochemische samenstelling van het bloed en een gevoel van welbevinden. Chronische vermoeidheid kan een gevolg zijn van bijnieren die niet meer goed werken.

Deze week doen we een ademoefening die je snel een krachtige energie boost geeft. Handig als je heel moe bent maar nog door moet gaan en nog niet kan rusten.

En we doen de kriya Beyond Fatigue, deel 1 en deel 2.  Een pittige oefenserie die de onbalans in je klierenstelsel herstelt en goed is voor de bijnieren, dikke darm en het zenuwstelsel. Aan het eind van de kriya mediteren we op de mantra Dhan Dhan Ram Das Gur, uitvoering van Nirinjan Kaur Khalsa. Het chanten van deze mantra maakt het onmogelijke mogelijk. Je roept de kracht van Guru Rams Das aan, de vierde Sikh Guru (1534-1581), die wonderen kon laten gebeuren. Kijk voor de tekst en downloads op de site van Spirit Voyage.

 

Reacties

maart, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X