Hormoonyoga

hormone yogaHormoonyoga in Yogacentrum Suniya, met Rinske Frederiks.

Wekelijkse les, iedere woensdag van 18.45 tot 20.15 uur en workshops (zie onderin de data).

Leer de Hormoonyoga Therapie oefenserie die is ontwikkeld door de Braziliaanse yogadocent Dinah Rodrigues. Bij regelmatige beoefening brengt deze oefenserie je hormoonhuishouding in balans zodat overgangsklachten en PMS sterk afnemen. Stap voorstap maak je je de oefeningen eigen en groei je toe naar een dagelijkse beoefening thuis, voor een optimaal resultaat.

Hormoonyoga helpt je hormonen (en emoties) in balans te houden. De hoeveelheid vrouwelijke hormonen neemt af vanaf een jaar of 35.  Eerst merk je daar nog niet veel van, maar als de overgang nadert merk je dat je haar dunner wordt, je huid droger en rimpels zichtbaarder. Door het oestrogeenniveau weer omhoog te brengen, kun je dit tegengaan of het proces in elk geval vertragen.

endocriene systeemDe eenvoudige oefeningen werken in op het klierstelsel (m.n. op schildklier, hypofyse en eierstokken) en beïnvloeden zo de aanmaak van hormonen. Voornaamste doel is het niveau van het hormoon oestrogeen, ook wel het vrouwelijke hormoon genoemd, omhoog te brengen. In de bijna dertig jaar dat Dinah Rodrigues de serie nu doceert, heeft ze spectaculaire resultaten behaald. Typische overgangsklachten als opvliegers, slapeloosheid en depressieve buien heeft ze bij tal van vrouwen zien  verdwijnen. Ook jonge vrouwen met het premenstrueel syndroom (PMS) hebben baat bij Hormoonyoga: stemmingswisselingen worden minder heftig en zware bloedingen nemen af. Er zijn zelfs resultaten behaald bij vrouwen die als onvruchtbaar waren gediagnosticeerd.

In samenwerking met de universiteit van São Paulo onderzocht Rodrigues of haar methode wetenschappelijk te onderbouwen is. Voor wie de serie regelmatig doet, is de heilzame werking onbetwist. Je voelt je energieker en klachten verdwijnen. Zoals een vrouw zegt: ‘Voordat ik ongesteld werd, had ik altijd een vervelend mannetje in mijn buik. Dat is nu helemaal weg.’ Niet voor niets verovert de oefenreeks in rap tempo de wereld. In Duitsland is Hormoonyoga zelfs een ware hit.

hormoon yoga 4Hormoonyoga is aan te raden voor iedere vrouw, jong en oud. Het is specifiek bedoeld voor vrouwen met hormonale klachten. Maar ook als je geen klachten hebt, is het een heel fijne yogaserie die je energie geeft. Het is geschikt voor iedereen, ook als je niet flexibel bent en geen ervaring hebt in yoga. Het is een hele fijne serie, rustige en dynamische momenten worden afgewisseld. We werken veel met de adem en meditatietechnieken. Ook zijn er bij iedere houding aanpassingen mogelijk.

De wekelijkse lessen lopen door tot aan de kerstvakantie. Verderop in de lessenreeks leer je natuurlijke remedies voor specifieke hormonale klachten zoals slaapproblemen, stressklachten, paniekaanvallen, depressie, vergeetachtigheid, hoofdpijn/migraine, gewrichtspijn, gewichtstoename, botontkalking, verhoogd cholestorol & hart- en vaatproblemen.  Je kunt in de groep vrouwen steun ervaren en inspiratie opdoen hoe om te gaan met hormonale klachten. Ondanks de aandacht voor ongemakken is de sfeer in de les licht en ontspannen, met humor en  waardering voor ons vrouw zijn 🙂

Wil je kennismaken met Hormoonyoga? Boek dan hier 3 kennismakingslessen of schrijf je in voor de hele lessenserie tot aan de kerstvakantie. De lessen starten op 4 september 2019. Later instromen is mogelijk, vanaf 21 september kan dat alleen na het volgen van een privéles of workshop waarin de basistechnieken worden aangeleerd. Neem in dat geval contact op met Rinske Frederiks, tel 06 20787235 of mail naar info@kundaliniyogawageningen.nl

Workshop Hormoonyoga op 22 november 2019, van 14 tot 17 uur in Yogacentrum Suniya in Wageningen. In deze workshop leer je de Hormoon Yoga Therapie oefenserie van Dinah Rodrigues. Je ontvangt haar boek “Hormoonyoga”, met achtergrondinformatie en een beschrijving van de oefeningen met duidelijke foto’s. Na het volgen van de workshop kan je thuis verder gaan met het ontwikkelen van een regelmatige beoefening voor een optimaal resultaat. Je kan ook instromen in de wekelijkse hormoonyogales op woensdag 18.45 – 20.15 uur, voor ondersteuning en inspiratie.

 

Workshop Hormoonyoga

50,00 incl. btw

Deelname aan de workshop op 22 november 14 tot 17 uur, incl. boek “Hormoonyoga” van Dinah Rodrigues.

Categorie:

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Workshop Hormoonyoga” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kennismaken met Kundalini Yoga?

Volg ons op Facebook!

FacebookFacebook

Meld je aan voor de nieuwsbrief

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail