Het Pure Hart

pure heartVorige week ging de les over het Vriendelijke hart, over compassie. De neutraliteit van het vriendelijke hart wordt ook wel geweldloosheid genoemd. Vanuit het bewustzijn dat God (de Universele energie) in iedereen leeft ga je om met iedereen zoals met jezelf. “The other person is you” is een uitspraak van Yogi Bhajan, die me vaak helpt om een ander niet te veroordelen. De ander is slechts een spiegel; je kijkt naar de wereld door een gekleurde bril. De mantra Guru Ram Das kan je helpen om deze kwaliteit in jezelf wakker te maken. Je hoorde deze mantra in diverse uitvoeringen o.a. van Sara Calvert, Mirabai Ceiba, Jai-Jagdeesh, Gurunam Singh, Mata Mandir Singh, Snatam Kaur en GuruGanesha Singh. De meditatie Guru Ram Das Rhythmic Harmony for Happiness brengt je in een meditatieve, vredige staat.

Deze week gaat de les over het Pure hart. In deze staat van zijn leef je je hoogste bestemming. Als je ontspannen bent sta je in contact met je innerlijke wijsheid. Spanning maakt vaak dat de donkere hartkwaliteiten de boventoon voeren: het droevige hart, het koude hart, het gebroken hart, het lege hart, etc. Deze zware hart “condities” ontnemen je vaak het zicht op het licht van je ziel. We doen deze week de Relaxation Series to Remove Negativity & Tension. En we chanten de mantra Sat Narayan Wahe Guru, voor innerlijke vrede, geluk en voorspoed. Deze mantra kan heldere intuïtie en puur bewustzijn in je naar boven brengen. Kijk hier voor een celestial communication met deze mantra, fijn voor in de kerstvakantie. Longtime sun celestial communication is wat eenvoudiger, ook leuk voor met de (klein)kinderen.

Ik wens je een fijne kerstvakantie, met rust en gezelligheid, en veel tijd samen met je geliefden. Tot ziens in het nieuwe jaar! De lessen starten weer op 4 januari. Thema van de nieuwe lessen serie is “The Mind”

“By conquering your mind, you can conquer the world.” The mind is given to you to serve you, not to control you.  Dit zijn bekende wijsheden uit de Japji Sahib, het gebed voor de Ziel dat door veel yogi’s en Sikh dagelijks wordt gereciteerd. Volgens Yogi Bhajan is de voorwaarde voor een gelukkig leven dat je een relatie ontwikkelt met je mind. In de lessenserie die start in januari 2016 krijg je de kans jouw mind te leren kennen, jouw belangrijkste projecties te zien en in balans te brengen. Reserveer nu vast een plaats in de les van jouw keuze via de website.

Reacties

juli, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X