Het lichte hart

golden heartDe hartkwaliteit de we deze week onderzoeken is die van het lichte hart. Als we in contact zijn met ons Ware zelf ervaren we een vreugde die ons stralend maakt, van binnen en buiten. Dit is het meest zichtbaar als we lachen.

Om dit licht te ervaren moeten we het filter van het zware hart weghalen. Het hart is zwaar als onze gedachten, emoties en lichaamshouding het hart niet ondersteunen. Er lopen lange spieren van je borst naar je mondhoeken. Als je borst in elkaar gezakt is worden je mondhoeken omlaag getrokken, zodat de glimlach van je gezicht verdwijnt.

Het vraagt steeds een bewust keuze voor lichtheid. Net zoals je borst optillen als je merkt dat je ingezakt zit kan je ook jezelf corrigeren in je bril die je opzet. Donkere gedachten en emoties zijn vaak meer vertrouwd, ook omdat je ze overal om je heen hoort en voelt. Het ego wordt er door  gevoed en is uit op z’n gelijk. Zie je wel dat de ander niet te vertrouwen is. Zelfbescherming, wraak, afweer.

Je kunt je innerlijk licht cultiveren met behulp van Kundalini Yoga oefeningen en meditaties. Deze week doen we een kriya (oefenserie) waarmee je je hart licht kunt versterken: Heart of Gold. Een meditatieve kriya waarin je de warmte van je hartenergie kunt voelen in je ruggengraat ter hoogte van je hartcentrum. Dat kan je als ankerpunt meenemen in je dag, waardoor je makkelijker in je neutrale, compassievolle staat kunt blijven. Zodat je niet verstrikt raakt in relationeel gedoe of mee gaat in anderman’s agenda. We sluiten de les af met een meditatie met de mantra Humee Hum Brahm Hum. Wij zijn wij, wij zijn God. “This mantra literally means that we are the spirit of God. Chanting this mantra fixes this identity (the total spirit of God) into the soul’s true reality.” Kijk voor de muziek op Spotify.

“We meditate so that our minds can be sharp and alert. We chant mantras so that our souls may be ignited like candles. We walk in the light of this beauty.” ~ Yogi Bhajan

Voor het cultiveren van je innerlijk licht: op 26 mei is er weer een Kundalini Mantra avond, deze keer met Tom Eric en Nikkie Kemp, zangeres en kundalini yogaleraar uit Arnhem.Kijk hier meer info & aanmelding.

Reacties

april, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X