Het heilige hart

Sacred-Heart-of-JESUSDe les gaat deze week over het heilige hart, the sacred heart. In de katolieke kerk is het heilige hart het symbool voor het hart van Jesus, dat staat voor zijn liefde voor de hele mensheid. De vlammen representeren het goddelijke licht van de liefde. De doorns en het kruis verwijzen naar de kruisiging van Jesus. Het heilig hart symboliseert onvoorwaardelijke liefde, devotie en bescherming.

In de yoga heeft heilig te maken met heelheid. Met behulp van de mantra Sat nam maken we verbinding met onze ziel, dat wat waar is in onszelf. De verbinding met je ziel kan je ervaren in je hartcentrum. Als je daar een gewijde plek van maakt creëer je een altaar voor je meditatie. Op dat altaar kan je alles neerleggen dat je hart donker, verdrietig, koud, boos of gebroken maakt. Je kan er ook je wijze, open, zachte, lichte, dappere, dankbare en diamanten hart beoefenen. Als je buigt voor de Waarheid van het goddelijke in je, je aandacht richt op je Oneindige natuur, wordt je altaar schoongespoeld door de goddelijke energie.

In deze les maken we de 3e chakra energie wakker en gebruiken het vuur van het navelpunt om het hartcentrum te openen. Eerst doen we deze oefeningen waarmee we spanning in het diafragma los kunnen laten, zodat de 3e chakra energie beter door kan stromen naar het hartcentrum. We vervolgen met oefeningen voor het 3e en 4e chakra. We besluiten de les met de Seven Wave Sat nam meditation. Deze meditatie spoelt je mind schoon (fijn na een drukke werkdag) en helpt je om je open te stellen voor nieuwe ervaringen. Het werkt op het deel van de hersenen waar gewoontes worden gevormd. De muziek kan je vinden op Spotify.

Aanstaande zondag 23 juni is er weer een kundalini mantra-avond, vanaf 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur. Je bent van harte welkom! Kijk hier voor meer info en inschrijving.

Reacties

april, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X