Ervaringen met Kundalini Yoga

De les was voor mij een hele prettige eerste ervaring met Kundalini Yoga.
Ik was blij verrast door de krachtige oefeningen en de precisie. De uitwerking in mijn lijf was heerlijk, voelbaar als krachtige flexibiliteit,
heel volledig. Ik voelde me gewoonweg fantastisch en op een heerlijke manier moe. En heb er behoorlijke spierpijn van in mijn billen 😉
Mijn nieuwsgierigheid is gewekt!  Jolanda


Initially I was not convinced about learning Yoga Kundalini, I had briefly tried other yoga types before with no success. I was looking for a new way for relaxing and relieving stress and Yoga Kundalini has helped me in doing so. For a non-Dutch speaker living in the Netherlands, the group/class I joined was offered in English and it was easy to follow. Rinske Frederiks is an excellent instructor, time goes so fast in every session with her. The instructor/class design allows you to go to your own pace despite you can have people with different levels in your group, so if you are a beginner, do NOT hesitate to join the lessons. I can tell you that after some weeks/months, I was always looking forward to have my lesson. it has helped me to relax more. I highly recommend Kundali Yoga Wageningen. Tania


De lessen die ik heb gevolgd waren erg fijn!
Rinske begeleid je rustig en gericht door je lichaam heen
Er is veel ruimte voor meditatie die door de oefeningen word versterkt, en je komt veel te weten over je lichaam
Een mooie balans tussen voelen en begrijpen! Marije


Na verschillende vormen van yoga, gericht op ontspanning van lichaam en geest, het openen van het hart,
zoek ik in september 2016 een nieuwe vorm van yoga, zonder precies te weten wat ik zoek, maar bovenal zoek ik een stevige leraar of lerares, iemand die goed bij zichzelf kan blijven zodat ik me als deelnemer in de les vrij voel om helemaal met mijn proces bezig te zijn, en zo kom ik bij Rinske en de Kundalini yoga uit.
Vanaf het begin geniet ik van de afwisseling in de les: pittige fysieke inspanning, ontspanning in meditatie en mantra zingen, ook zijn er regelmatig oefeningen die op m’n lachspieren werken zoals de olifantloop. Na korte tijd merk ik al dat mijn conditie sterk vooruit gaat, niet alleen lichamelijk maar ook mentaal. Het is nu ruim een jaar later en met de kracht die ik ontwikkeld heb kan ik de uitdagingen die op dit moment op mijn pad komen met vertrouwen aan. Als een yoga docent bij de start van een jaar zegt: Kundalini yoga sterkt je en helpt je om moedig je eigen pad te gaan dan neem ik dat ter goeder trouw aan.
Inmiddels is het mijn eigen waarheid: wil je je zelf sterken om je eigen leven neer te zetten en je missie te volgen dan helpt Kundalini yoga (de yoga van het vuur) je daar bij. Sat nam! Jenny


Dank je wel weer voor een seizoen vol mooie, verrassende, warme, confronterende, mindful, uitdagende, leuke, spannende, opbouwende, ontspannende, levendige, kortom prachtige en leerzame yoga! Maaike


Dit jaar heb ik voor het eerst kennis gemaakt met de kundalini yoga.
Het is een bijzondere ervaring geworden.
De lessen bestaan uit oefeningen en meditaties. De oefeningen kunnen best pittig zijn.
Zelf ben ik nooit zo’n lenig persoon geweest en bovendien behoor ik tot de ouderen.
Gelukkig zijn er hulpmiddelen zoals kussentjes en bankjes die de uitvoering van de oefeningen kunnen vergemakkelijken.Je doet wat je kunt en je krijgt geen kritiek. Dat werkt prettig.
De andere component is de meditatie. Hier kan ik kort over zijn. Het werkt!
Ik voel mij meer ontspannen en meer in het nu. Minder getob over het verleden en de toekomst.
De kundalini yoga is aardser dan ik had gedacht. Zo was er bijvoorbeeld een les gewijd aan de stoelgang. Heel essentieel . Er zijn meer lichaamsfuncties aan de orde geweest en het was bijzonder leerzaam.
Rinske is een gedreven lerares. Zij houdt altijd een praatje om de les in te leiden en aarzelt niet om met voorbeelden uit haar eigen ervaring te komen. Zowel de positieve als de negatieve. Haar eerlijkheid is ontwapenend.
Kundalini yoga Wageningen is een plek om je thuis te voelen.


You and Kundalini yoga has changed my life – with no exaggeration- the way my body feels- far more flexible and shaped up, but even more importantly my mind is far more quiet and relaxed. I feel simply amazing, healthy and sexy (my husband’s best regards 😉 Yoga has become for me after years of practicing different streams not only weekly excercise but daily lifestyle. The best start of the day 🙂
And all that thanks to your positive vibes, great motivation and absolutelly fantastic location!
Thank you so much, I am very grateful.

Sat Nam,  Ivana


Ik heb heel erg genoten van de lessen, en ging met veel plezier vrijdag ‘s ochtends naar je toe. Een vaste baken van rust in de week. Bedankt daarvoor, en voor de fijne sfeer die je creëert in je yoga-studio. Evelien


Ik vind dat Rinske, de lerares, op een hele fijne en toegankelijke manier de lessen verzorgt. De lessen zijn gevarieerd en ik merk nu na een aantal maanden echt verschil in hoe ik naar mijn lichaam kijk en wat ik in mijn lichaam ervaar. Voor mensen die opzoek zijn om Kundalini yoga te doen in Wageningen is dit zeker een aanrader. Ruben


Heel fijne, gevarieerde en bijzondere yogalessen. De instructies van de oefeningen zijn heel duidelijk. Het was wel even wennen aan de soms rare oefeningen en combinaties van ‘handelingen’ en aan het chanten, maar laat dat je niet tegenhouden. 🙂 Ik ervaar veel ruimte voor mezelf en mijn ervaring tijdens de lessen. De effecten van de verschillende oefeningen op je lichaam en energie zijn heel bijzonder om waar te nemen. Super! Nina


Wat ik fijn vind aan deze lessen is dat ik op mijn eigen tempo en niveau gewoon alles kan volgen. Rinske, de lerares, heeft daar oog voor en zorgt er vooral voor dat ik de ervaring krijg en de energie gaat stromen. Het mantra zingen moest ik even aan wennen, maar het is echt super fijn en rustgevend. Willemijn


Ontzettend bedankt voor de prachtige lessenserie. Het heeft me enorm veel gebracht! Nicole


Bedankt voor de hartverwarmende lessen waar ik altijd met plezier naartoe ging! Rosicler

mei, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X