Emotionele heling

zielDe les van deze week is het einde van de lessenserie Senses of the Soul, een ontdekkingsreis door ons emotionele landschap. Ik heb er erg van genoten en het heeft me veel gegeven. Jou hopelijk ook en waarschijnlijk herken je wat Muru Meher Singh schrijft in zijn boek Senses of the Soul, dat we allemaal nodig hebben:

 

Sensitivity to know what is happening in and around you

Willingness to feel pain but not just put up with it

Ability to interpret your emotions and know what you need

Capacity to control your reactions and respond from consciousness

Responsibility for your own actions and results, as well as tolerance for the feelings and choices of others

Power to protect yourself and others

Surrender to accept what is and to allow things to take care of themselves

Innate healing that transforms trauma into strength and wisdom

Love that is always there when all the blocks to receiving it are resolved

Hopelijk heeft deze lessenserie daartoe bijgedragen en heb je vriendschap kunnen sluiten met je emoties. Misschien heb je ervaren dat je emoties je thuis brengen bij jezelf, bij je natuurlijke staat van vrede en geluk. Als je ruimte maakt voor je emoties, luistert naar wat ze je te vertellen hebben en de actie neemt die nodig is. Ze zijn de boodschappen van je Ziel.

Sommigen van ons hebben (als kind) pijnlijke je ervaringen meegemaakt. Hoe heftig ook, de vredigheid en waardigheid van je Ziel zijn niet aangetast. Trauma dringt niet door in de Ziel maar kan wel in de weg staan om in contact te komen met je Ziel. Als je naar de donkerste hoeken van jezelf gaat en de pijn durft te voelen keer je terug met licht en vrede.Heling heeft plaatsgevonden wanneer je emoties je hebben geholpen om in het nu veiliger en wijzer te worden.

Emotionele pijn brengt sensitiviteit, wat leidt tot invoelend vermogen, wat je zelf-compassie brengt, daaruit volgt weer zelf-zorg en zelf-vriendelijkheid en uiteindelijk zelf-liefde.

In de les van deze week deden we nog wat meer emotioneel schoonmaakwerk om toegang te krijgen tot je Ziel: je essentie, onbegrensdheid, puurheid, vredigheid. We deden de Kriya Take away fear and sadness, daar is ook een youtube filmpje met Guru Jagat van zodat je de kriya in de kerstvakantie thuis kunt doen ?

Ik voel me dankbaar dat ik deze lessen heb mogen geven en dankbaar ook voor het prachtige boek van Guru Meher Khalsa. Het was een grote inspiratiebron voor me. Ik wil ook iedereen bedanken die heeft deelgenomen aan de lessen en wens je een hele fijne kersttijd – vrede, licht en liefde voor jou en je geliefden! En graag tot in het nieuwe jaar, 7 januari beginnen de lessen weer.

Reacties

mei, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X