Be the change

 

Het is even geleden dat ik een blog schreef. Er is zo veel gebeurd de afgelopen maanden….Terugkijkend op de eerste helft van 2020 is er één ding dat heel duidelijk is voor me: er is verandering nodig. Het jaar begon met de stikstofcrisis en grootschalige branden in de Amazone – de zoveelste wake-up call om beter voor de aarde te zorgen, dichtbij huis en verder weg. Wanneer gaan we in de keuzes die we maken rekening houden met de (lange termijn) gevolgen voor (andere) mensen, dieren en leefomgeving? Blijven we kiloknaller vlees kopen en ander goedkoop voedsel / kleding / producten die geproduceerd worden op een niet-duurzame manier? Wij willen niet een reële prijs betalen maar leggen de kosten ergens anders neer: kinderarbeid, ontbossing, verzuring van de bodem, lucht & water verontreiniging, opwarming van de aarde.

Om de druk nog wat op de voeren kwam vervolgens de coronacris op ons pad. We werden gedwongen stil te staan, te stoppen met onze hectische leefstijl en ons opnieuw te verbinden met onszelf en elkaar. Niemand kan zich onttrekken aan de gevolgen van het virus, het maakt ons gelijk. Opeens is duidelijk wat prioriteit heeft: ieders gezondheid en zorg voor elkaar. Waardering voor de mensen in beroepen die de samenleving dragen (terwijl er zo veel op bezuinigd is).

De recente protesten tegen rassendiscriminatie zijn opnieuw een oproep om wakker te worden. Een oproep om ons menszijn werkelijk te gaan leven. Zoals we in de Kundalini yoga zeggen: de ander, dat ben jij.  Er is geen onderscheid tussen jou en de ander. Kijk met compassie naar wat er gebeurt in de wereld en zie de goedheid in ieder mens. Wat geeft je het recht een ander te veroordelen of te onderdrukken? We komen allemaal voort uit dezelfde schepping en verdienen het om gelukkig te zijn.

Ons collectieve bewustzijn moet een sprong maken, zodat we het roer omgooien op alle fronten: duurzamer op sociaal, ecologisch en economisch gebied. Verandering is onvermijdelijk en de druk wordt steeds groter. Aan het eind van 2020 is de stand van de planeten gunstig volgens astrologen, om deze bewustzijnssprong te maken. Verandering begint bij jezelf en daarmee draag je bij aan verandering in de wereld. De Kundalini yogalessen zal ik in het najaar richten op het ondersteunen van deze verandering. Yoga oefeningen en meditaties om stabiel en sterk te blijven in woelige tijden. Je schaduwkanten (angst, boosheid, onverdraagzaamheid) onder ogen te zien en je emoties te leren reguleren. De moed te ontwikkelen om te veranderen en het innerlijk kompas om je eigen richting te volgen. Contact met je innerlijke wijsheid om compassievol, respectvol en dienstbaar te kunnen zijn. Deze yoga gaat niet over lenig worden of wie het langst een oefening vol kan houden. Maar over hoe kan ik mijn beste zelf leven, mijn volle potentieel. Te zijn wie ik werkelijk ben en mijn kwaliteiten delen in de wereld. Zo vervuld en gelukkig dat anderen gelukkig worden als ze naar me kijken.

Wil je kennismaken met Kundalini Yoga en mij als docent? Schrijf je dan hier in voor 3 kennismakingslessen voor 25 euro. De lessen beginnen weer vanaf 24 augustus. Kijk hier voor de lestijden. Als je een abonnement wil boeken tot aan de kerstvakantie (16 wekelijkse lessen) kan dat hier.

Ik kijk er naar uit je weer te zien vanaf 24 augustus! Liefs van Rinske

Reacties

mei, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X