Aspect 8: Leader

leaderWe onderzoeken  de verschillende archetypische persoonlijkheden, de Aspecten van de Mind. Vanuit het model van Yogi Bhajan uit The Mind. De Aspecten zijn mentale temperamenten, een soort mal voor je denken en kijken naar de wereld. We identificeren ons met een bepaald persoonlijkheidstype, daarmee beperken we onszelf.  Idealiter zet je een Aspect en een van de  bijbehorende projecties in als de omstandigheden er om vragen.  We hebben ze dus allemaal nodig. De Aspecten ontstaan uit een interactie tussen de Impersonal Minds (Manas, Ahankar en Buddhi) en de Functional Minds (Positive, Negative en Neutral).

Als de Neutral Mind samen komt met Ahankar (ego) ontstaat het Aspect “Leader”.  Dit Aspect combineert de kwaliteiten van scherpe oordeelsvorming met eigenaarschap / verantwoordelijkheid voor actie. Dit aspect is in balans bij grote leiders. Een leider moet vooruit kunnen kijken en onder de oppervlakte.  Als leider ben je  gewend om continu alles te beoordelen, ook als je totaal in beslag wordt genomen door een taak.  In deze combinatie ga je integer en nauwgezet om met  een rolverdeling. Je omgangsvormen en sociale vaardigheden zijn uitstekend. De Neutral Mind helpt je om  onder de oppervlakte te kijken en de talenten en verborgen potentieel van mensen in te zetten. Als je dit doet met respect voor iedere persoon en met de focus op het doel war je iedereen heen wil leiden,  bouw je aan vertrouwen en loyaliteit.

Als dit Aspect te sterk is ben je reactief of emotioneel als mensen jouw richting of doel vergeten. Passie is inspirerend als het op een goede manier wordt ingezet, maar ongeleide passie is geen goed leiderschap, ook al brengt het mensen in beweging. Als het Aspect te zwak ontwikkeld is verwar je jouw persoonlijke agenda met die van jouw taak of plicht.

Als warm-up doen we de Har Aerobic Kriya, goed voor hart en longen, spijsverteringssysteem, immuunsysteem en zenuwstelsel. Daarna de Subagh Kriya voor Excellence, waamee je alles kunt opruimen wat jouw stralende kern bedekt. Als je jouw essentie,  jouw talent en passie, de wereld in brengt, zal je vroeg of laat succesvol zijn.  Ten slotte doen we een meditatie voor de Commander Projectie, een van de projecties die Aspect 8 ondersteunen.

Synchronization Meditation

Sit in easy pose with a straight spine. Relax the arms down with the elbows bent. Raise the hands to shoulder level with the palms facing forward. The hands, elbows, and shoulders are in the same plane. The shoulder blades join in equal parallel lines. The first two and last two fingers are touching and you spread the fingers between the second and third fingers (like Spock’s greeting). The thumbs are stretched away from the hands. Very gracefully inhale in 10 equal parts and exhale in 10 equal parts. Hold the breath after each inhale and exhale and mentally chant with the breath held:

Aad sach                                       True in the beginning

Jugaad sach                                 True throughout the ages

Haibhee sach                               True even now

Naanak hosee bhee sach            Nanak says Truth shall ever be

Continue for 11 to 31 minutes. After finishing, inhale and exhale deeply 3 times.

This meditation will carry you through a confined situation to a very unconfined situation, so that you may know that beyond your world there is another world, so you may start searching for that world.

 

 

 

Reacties

april, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X