Aspect 7: Strategist

WStrategiste onderzoeken  de verschillende archetypische persoonlijkheden, de Aspecten van de Mind. Vanuit het model dat Yogi Bhajan gepresenteerd heeft in zijn boek The Mind. De Aspecten zijn mentale temperamenten, een soort mal voor je denken en kijken naar de wereld. We identificeren ons met een bepaald persoonlijkheidstype. De Aspecten ontstaan uit een interactie tussen de Impersonal Minds (Manas, Ahankar en Buddhi) en de Functional Minds (Positive, Negative en Neutral).

Als de Neutral Mind samen komt met Manas (zintuiglijke mind) ontstaat het Aspect “Strategist”.  De Neutral Mind geeft je een continue alertheid op en beoordeling van wat er op je af komt. Manas maakt je bewust van indrukken van je zintuigen, vanuit je omgeving  en vanuit je onderbewuste. Je zoekt een perspectief op dingen en gebeurtenissen, waarin je de realiteit en lange termijn impact van je acties kunt waarnemen.  Als het  Strategist  Aspect in balans is vind je betekenis en gevolgen in gebeurtenissen die anderen niet zien. Je agenda is onpersoonlijk en persoonlijk tegelijk. Je zit er niet mee om een slag te verliezen als je de oorlog wint. Kleine aanwijzingen onthullen mogelijkheden die anderen over het hoofd zien. Je bent er meester in bronnen te herkennen, aan te trekken en te verzamelen.

Als dit Aspect te sterk is ben je beheerst en niet betrokken. Je beslissingen over te nemen acties zijn precies, maar je houdt geen rekening met de gevolgen op jouw persoonlijke leven en relaties. Het kan ook zijn dat je te sterk gericht bent op het vinden van antwoorden in het materiële, het tastbare, dat wat bewezen kan worden.

Als het Aspect te zwak ontwikkeld is raak je verstrikt in de resultaten en gevolgen van jouw acties voor anderen. Je hebt mogelijk conflicten over  plicht versus liefde,  inspanning vs beloning, rollen vs authenticiteit.

We doen een kriya voor de Neutral Mind.  En een meditatie voor balans van de Scout Projectie, een van de projecties die Aspect 7 ondersteunen.  De meditatie versterkt je vermogen om de omgeving te beoordelen als er mogelijk gevaar dreigt. Geeft je standvastigheid en sterke zenuwen in  stressvolle situaties.

Synchronization Meditation

Sit with spine erect. Raise the hands up in front of the chest at heart center level, palms facing the torso and fingers parallel to the ground. Place the palm of the right hand on the back of the left hand. Join the thumb tips and point them up. Balance the arms so the shoulders are relaxed and the forearms parallel to the ground. Keep the eyes 1/10th open. Inhale deeply through the nose and hold for 10 seconds. Then exhale completely as you pull in the navel center and hold the breath out for 10 seconds.

Reacties

juni, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X