Achtste chakra: de aura

aura 2De les van deze en volgende week gaat over het 8e chakra, de aura.

De aura is het energieveld dat elk fysiek lichaam (mineraal, plant, dier of mens) omgeeft. Een gemiddeld aura van een mens is 1,5 tot 2 meter wijd (en kan tot 3 meter wijd zijn). Het is opgebouwd uit de energie van alle chakra’s. Hoe meer je innerlijk in harmonie bent, hoe verfijnder en subtieler de frequenties van dit energielichaam zijn. De aura bevat informatie over je geschiedenis en je fysieke / emotionele gesteldheid.

De functie van het aura is je te beschermen tegen negatieve invloeden van buiten (ziekte, ongeluk, gedachten/projecties van anderen). Het aura geeft je ook gevoeligheid voor je omgeving; je pikt informatie op over de omstandigheden en mensen om je heen. De omvang, dichtheid en verfijning van je aura is ook bepalend voor je uitstraling, je projectie de wereld in.

Als je aura groot is versterkt dit je kracht, gezondheid en subtiele natuur. Je kunt jezelf zijn en weet juist te handelen. Je bent positief en niets belet je om je doelen te bereiken. Anderen zijn graag in je nabijheid omdat je charismatisch bent, vriendelijk, voedend en opbeurend. Als je aura sterk is heb je een magnetische persoonlijkheid, je trekt aan wat je nodig hebt. Als je aura zwak is kan het zijn dat je verlegen, overmatig kwetsbaar of teruggetrokken bent.

Kundalini Yoga biedt verschillende technieken om je aura te versterken en verfijnen. Alle meditaties en alle oefeningen met de armen zijn goed voor je aura. Het dragen van witte kleding schijnt je aura met 30 cm te vergroten. Water drinken en douchen helpt om je aura schoon te maken.  Als je je haren laat groeien tot natuurlijke lengte versterkt dat je energieveld, net als het wassen van je haar. De mangala charan mantra (Aad Guray Nameh) werkt beschermend omdat het een wit licht om je aura creëert.

Losse oefeningen voor een  aura-boost (handig als je een date hebt of sollicitatiegeprek 🙂

Deze week hebben we de oefenserie “Claim your aura” gedaan uit het boek “Your Life is in Your Chakras” van Gururattana Kaur.  Volgende week doen we uit hetzelfde geweldige boek een oefenserie waarin alle chakra’s aan bod komen. Ons aura reflecteert namelijk de staat van alle chakra’s. De oefeningen werken op blokkades in de verschillende chakra’s en versterken daarmee je aura. Je kan thuis ook losse oefeningen doen uit deze lange oefenserie – de All chakra set deel 1, deel 2, deel 3, deel 4 en deel 5. Bijvoorbeeld een oefening voor je keelchakra als je het gevoel hebt dat je zelf-expressie geblokkeerd is of een oefening voor het eerste chakra als je uit het denken en meer in je lichaam (in het voelen) wil komen.

Op 22 december is de laatste yogales van het jaar. Ik wens je een fijne kerstvakantie met veel ontspanning, licht en gezelligheid. Op 8 januari beginnen de yogalessen weer. Lees hier meer over het thema van het nieuwe yogaseizoen. Inschrijven voor de nieuwe lessenserie of voor een proefles kan hier.

Reacties

mei, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X