7de Pauri tegen hebzucht

De 7de pauri van de Japji helpt tegen hebzucht, behoefte aan controle / macht en territoriumdrift. Ook als je hogere bewustzijn ontwikkeld is kan je gevoelig zijn voor de verleiding van macht en geld. Het reciteren van dit vers van de Japji helpt je om nederigheid te ontwikkelen. In de yoga wordt gezegd: hoe hoger je (spirituele) macht of positie, hoe meer bescheiden je moet zijn. Anders ontwikkel je een spiritueel ego dat in de weg zit om je Ware aard te ervaren. Hij gaf hiermee zijn ego-mind de boodschap dat hij niet boven anderen staat. Dat is namelijk de neiging van het ego: zichzelf belangrijk maken, altijd bezig met vergelijken, oordelen, rationaliseren, strategieën om controle uit te oefenen. Ego illusies worden gezien als bron van ons lijden en houden ons weg van zelf realisatie.

Als je meer wil lezen over pauri 7, kijk dan op de website van Sikh Dharma. In de Spotify playlist vind je Snatam Kaur’s 11 repetities van de pauri .

Deze week doen we de Kriya The Navelcenter and Elimination met veel oefeningen voor het eerste en derde chakra. Balans van deze chakra’s helpt om bescheiden te kunnen zijn.

 

 

Reacties

mei, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X