Numerologie - nummer 5

keelchakraNummer vijf vormt het midden in de rij getallen van 1 t/m 9. Het staat voor balans, harmonie, paradox en transformatie. Het is de brug, de verbinding tussen de vier persoonlijke getallen (1 t/m 4) en de vier onpersoonlijke getallen (6 t/m 9). Vijf staat ook voor het vijfde chakra (keelchakra), het energiecentrum voor communicatie, de verbinding tussen lichaam en geest. Verbinding / relatie en communicatie zijn thema’s van nummer 5.  Relaties zijn de enige manier waarop we onszelf kunnen ontmoeten. Een relatie brengt twee mensen samen die beiden een spiegel vasthouden. Als je jezelf herkent in de ander kan je veranderen, transformeren. Voorwaarde is wel dat je je open stelt voor wat je te zien krijgt en eerlijk bent – kunt accepteren wat je ziet. Als je alleen maar wil zien wat je leuk vindt zal je maar de helft van jezelf ontmoeten.

Nummer vijf gaat niet alleen over je relatie met een ander maar ook over de relatie tussen je binnen- en buitenwereld. Met taal breng je wat in jou leeft naar buiten. Je kunt gedachten werkelijkheid laten worden door ze uit te spreken. Woorden hebben scheppingskracht (positief en negatief) die je bewust in moet zetten.

Vijf staat ook voor je gezondheid en je zenuwstelsel, het communicatienetwerk in je lichaam. Informatie gaat heen en weer tussen alle delen van je lichaam en je hersenen. Met alles wat je doet en denkt en eet en het gezelschap waar je in verkeert breng je vibraties, boodschappen in je lichaam.

We doen deze week een oefenserie voor het vijfde lichaam met veel oefeningen voor de schouders en nek. Een kwetsbaar gebied waar vaak veel spanning vast zit. Veel van ons hebben als kind al geleerd ons terug te trekken in de veilige haven van ons hoofd. Hoe meer we daar zijn teruggetrokken, hoe meer we naar buiten projecteren in de vorm van verwachtingen van het leven en de mensen om ons heen. Deze regels passen we ook op ons zelf toe en vormen een muur van weerstand. De nek is vaak een scheiding tussen het hoofd en de rest van het lichaam waar het onveilig is (want daar is van alles te voelen wat we niet mochten uiten of niet durven toe te staan).  De oefeningen zijn heel simpel maar kunnen best veel losmaken. Het is goed om daar ruimte voor te maken en ook af te stemmen op de subtiele energie. Het vijfde chakra is namelijk de poort naar de subtielere energie van de hogere centra. De verbinding tussen het bekende en het onbekende. De oefeningen stimuleren de bloedtoevoer naar de hersenen en stimuleren de klieren in je hoofd, waarmee je bewustzijn wordt geopend.

 

Reacties

april, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X