Numerologie - nummer 3

nummer 3Numerologie kan je helpen meer zicht te krijgen op je levenspad / bestemming en je unieke kwaliteiten en uitdagingen. Na nummer 1 en 2 besteden we deze week aandacht aan nummer 3. Als je geboren bent in maart of december of op de derde, twaalfde of 21e dag van de maand speelt nummer drie een belangrijke rol in je leven.

Nummer 1 staat voor eenheid, begin, de ziel en nummer 2 voor de afgescheidenheid, het verlangen naar eenheid. Nummer 3 gaat over de dingen die we doen om het gevoel van afgescheidenheid niet te voelen. Het is voor ons onverdraaglijk om in de leegte te zijn. We zoeken afleiding om het verlangen naar eenheid niet te voelen. Sommigen gaan shoppen, anderen hard werken of reiken uit naar iemand om bij te zijn. Allerlei verslavingen ontstaan vanuit dit gegeven.

Nummer 3 gaat over de strategie die je kiest om te overleven. De rollen die je speelt, het masker dat je draagt, je ego-identiteit. Je gaat dingen doen en van daaruit ontstaan gewoontes. Die bieden zekerheid en geven vorm aan je leven. Maar deze routines kunnen je ook beperken en vasthouden in de herhaling van karmische patronen.

Ook mentaal vorm je gewoontes, conditioneringen. In nummer 3 probeer je te begrijpen wat er gebeurt in nummer 1 en 2. Je kent betekenis toe aan de gebeurtenissen (oordeelsvorming) en je verzamelt zo veel mogelijk informatie. Leven vanuit wat je kent en weet geeft een gevoel van zekerheid, veiligheid. Maar de Mind is begrenst, kan niet alles begrijpen. Voorbij het logische denken kom je in contact met een universele intelligentie, je innerlijk weten. Sommige mensen durven de controle van de Mind pas op te geven als ze door een crisis op de bodem van het bestaan zijn beland.

Een andere manier om het contact met je ziel weer te herstellen is het pad van zelf-kennis  (bewustzijn) te volgen. In het proces van zelf-bevrijding brengt nummer 3 je in een positieve staat en zorgt voor herkenning, acceptatie en vergeving (van jezelf of een ander).

We doen deze week een oefenserie Mastering the third body – de positive mind – en we doen een celestial communication (mantra en beweging) met een positieve affirmatie die kan helpen om negatieve (beperkende) gedachten over jezelf te transformeren: I am the Light of the Soul. Je hoort in de les ook de mantra voor de third body: Har Haray Haree. Op Spotify vind je een aantal uitvoeringen en andere muziek uit de les.

Wil je meedoen met deze les die jouw innerlijk licht versterkt, geef je dan op voor een proefles door te mailen naar info@kundaliniyogawageningen.nl

Reacties

juni, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X