Numerologie - nummer 1

Volgens de eeuwenoude yogische geschriften (en andere tradities) kunnen we via cijfers toegang krijgen tot de verborgen krachten van het Universum. De cijfers weerspiegelen een ordening die voor onze beperkte mind moeilijk te bevatten is.

nummer 1Nummer 1 staat voor de basis, de bottom line, het begin, de impuls, de drive. Het staat voor de essentie van het leven, de ziel (soul body). Wie ben je en wat is je drijvende kracht, je motivatie om je doel te bereiken. Nummer 1 staat ook voor uniek, alleen, eenzaam. We zijn één met alles wat is, maar je hebt zelf je pad te gaan. Je kan alleen zelf de uitdagingen aangaan, de dingen onder ogen zien, jezelf verlichten. We zijn allemaal gelijk en je bent uniek, de wereld heeft jouw unieke inbreng nodig. Nummer 1 is het getal dat het dichtst bij de aarde staat; alle andere getallen komen er bovenop. Het getal drukt nederigheid uit, een kwaliteit van de ziel. Nederigheid betekent dat je je hoofd buigt om je te laten leiden door je hart. Het ego wil groter zijn dan een ander, indruk maken, iets ophouden. Als je jezelf bent en de controle los laat sta je open voor de magie van het leven die zich ontvouwt in ieder moment. Ook in de uitdagingen, problemen die op je pad komen. Als je daar bij kan blijven (in plaats van het te fixen) zal je ontdekken dat er een kans in schuilt. Als hoofd en hart in balans zijn kan je de stem van je ziel horen en tot uitdrukking brengen in alles wat je doet. Je leven zal dan meer vervullend zijn.

Volgens de Numerologie vanuit de Kundalini Yoga heeft ieder mens een bepaalde opdracht te volbrengen in het leven. De stand van de planeten op je geboortedatum heeft invloed op je karma (de lessen die je te leren hebt) en de kwaliteiten die je meebrengt. De uitdagingen en gaves die bij jou horen worden volgens het numerologie systeem uitgedrukt in 5 getallen die je kunt berekenen op basis van je geboortedatum. Soms komt een getal dubbel of nog vaker voor, dat getal is dan nog meer kenmerkend voor je.

Zielsnummer: gaat over jouw essentie, jouw ware identiteit. Dit getal zegt iets over de uitdaging in de relatie met je Hogere zelf. Het is de sleutel om je meer te verbinden met jouw creativiteit en diepgang.

Karmanummer: is kenmerkend voor jouw relatie met de wereld. Het beschrijft de uitdaging die je hebt om vruchtbare relaties te hebben met anderen. Dit is jouw “test” in dit leven.

Geschenknummer: beschrijft het talent dat je hebt meegekregen bij geboorte. Je hoeft er niets voor te doen, alleen te ontvangen (en dus te geloven dat je het waard bent).

Bestemmingsnummer: gaat over een karaktereigenschap die je hebt ontwikkeld gedurende meerdere levens, waar je hard voor hebt gewerkt  Misschien zie je dit niet van jezelf maar het is heel zichtbaar in alles wat je doet en het is hoe anderen jou zien.

Padnummer: als je deze kracht bewust ontwikkelt en inzet zal je leven vervullend zijn. Als je dit pad leeft zal alles zich ontvouwen op een natuurlijke manier.

Wil je weten hoe jouw getallen er uit zien en wat ze betekenen? Doe dan een gratis numerologie reading op de 3HO site en ontvang ook een advies voor een persoonlijke yoga/meditatie beoefening. In deze reading zijn je sterke kanten en uitdagingen uitgedrukt in cijfers die corresponderen met de “Ten Bodies”. De komende weken zal je in de kundalini yogalessen ook oefeningen en meditaties leren voor deze 10 aspecten van je wezen. Die helpen je meer bewust te worden van deze aspecten in jezelf en hoe je ze in balans kan brengen. Daarmee leer je bewuster jouw sterke kanten in te zetten en jezelf te versterken op de punten waar jouw uitdagingen liggen.

Wil je zelf ervaren hoe Kundalini Yoga je ondersteunt in je groeiproces? Geef je hier op voor een proefles, of beter nog: 3 kennismakingslessen 🙂

Reacties

mei, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X