Eleventh Body - Embodiment

10 bodiesMet het elfde lichaam komen we aan het einde van onze reis langs de “Ten Light Bodies of Conciousness”. Eigenlijk is het elfde lichaam geen “body” zoals de andere tien die we onderzocht hebben. Het wordt wel gezien als het “commando centrum”, waar je controle hebt over alle fysieke en spirituele aspecten van je menszijn. Hier heb je meesterschap over alle 10 bodies. Je zou het kunnen zien als volwassenwording of menswording, je wordt een compleet wezen. Bewustzijn en flexibiliteit zijn sleutelbegrippen. Je bent je bewust van de staat (op dat moment) van al je tien lichamen. Je begrijpt de interactie tussen de bodies en je kan er invloed op uitoefenen.  Je bent in staat om waar nodig een of meer lichamen te activeren en in te zetten. Afhankelijk van de situatie en de persoon die je tegenover je hebt. Meesterschap over de ten bodies maakt je psyche flexibel. Vanuit het “commando centrum” zie je het grotere plaatje en je kiest ervoor bewust (ipv onbewust) te reageren als je te maken hebt met een uitdaging in je leven. Nadien herstel je makkelijk je balans en ga je verder met je leven. Je identificeert je met je Oneindigheid i.p.v. je te verliezen in de worstelingen van het aardse bestaan. Je kan alle aspecten van je wezen sturen vanuit deze onpersoonlijke ruimte zodat de Universele energie (of Oneindigheid) door je heen kan stromen.

Als het elfde lichaam sterk is ervaar je balans tussen je dagelijkse zelf (je ego of persoonlijkheid) en je Hogere zelf, je Ziel. Elf gaat over het pad van Verlichting. Daarin bevrijden we onszelf van de wil van het ego (ons verlangen naar erkenning, bezit, macht, controle) en leren te luisteren naar de stem van de Ziel. Die wijst ons de weg naar het hogere bewustzijn. We zijn onze eigen spirituele meester; we houden onszelf in balans, ook in de interactie met anderen. We realiseren ons dat we een zijn – alles wat we een ander aandoen keert zich tegen onszelf. We ervaren de subtiliteit van onze verbinding met onze Goddelijke natuur, onze Oneindigheid.

Yogi Bhajan zei: “When the infinite in you and the human in you are in parallel unison then you are an 11. You have no duality, you have divine vision and the truth flows from you. You don’t have to find anything outside of you. The jewels are all in you – you are rich inside, you have satisfaction and contentment.”

Vorige week deden we de Kriya To Harmonize the 11th Body met bijbehorende meditatie uit het boek Tantric Numerology van Guruchander Singh. Om het elfde lichaam te versterken is het nodig je te identificeren met je Oneindige natuur. Dat is het doel van deze kriya, met veel oefeningen om je ruggengraat (en keelcentrum) te openen zodat de energie van bewustzijn (Kundalini) beter kan doorstromen en de hogere centra geactiveerd worden.

Deze week doen we de kriya waar we ook mee begonnen zijn: ”Awakening Your Ten Bodies” die eindigt met de Laya Yoga Meditatie.

Deze week de laatste les voor de zomervakantie. Ik heb een zomerstop van 6 weken, maar Silvia Janssen geeft 10 kundalini zomeryoga lessen in Yogacentrum Suniya. Op 1, 6, 15 en 22 augustus van 19.30 – 21.00 uur. Kosten: 10 euro per les (graag contant betalen aan Silvia, deze lessen vallen buiten je abonnement). Opgave per email: janssen.sil@gmail.com

Op 27 augustus start ik weer met de lessen; lestijden zijn ongewijzigd. Het thema van de nieuwe lessenserie is “Senses of the Soul”. In deze lessenserie ontwikkel je een nieuwe relatie met je (negatieve) emoties. Je leert je emoties te zien als zintuigen van je Ziel, als innerlijke bron van leiding. Zoet of bitter, emoties zijn signalen die ons willen vertellen wat goed is voor ons. Als je leert om mee te werken met deze innerlijke wijsheid kan je jezelf bevrijden van pijnlijke gewoontes en thuiskomen bij jezelf. Meer informatie en mogelijkheid om in te schrijven volgt.

Reacties

mei, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X