Empower yourself

3e chakra _ 2Als we het hart willen openen is het nodig om de onderste chakra’s eerst in balans te brengen. Dat geldt zeker voor het 3e chakra. Als dit chakra in balans is ben je in staat om voor jezelf op te komen als dat nodig is. Je hebt de moed om uit te spreken wat er in je hart leeft en je durft de juiste keuzes te maken en je hart te volgen. Genoeg reden om deze week het navelpunt te versterken.

“Het navelpunt is het begin van alle yoga” staat in oude geschriften. Het navelpunt is een centrum van energie transformatie in het lichaam. In Kundalini Yoga zijn het mentale en fysieke met elkaar verbonden. De chakra’s (knooppunten van energiebanen) transformeren verschillende energiefrequenties wat resulteert in verschillend gedrag en niveau’s van bewustzijn. Het navelpunt heeft een relatie met het derde chakra, het energiecentrum voor persoonlijke kracht, actiegerichtheid, doorzettingsvermogen en spijsverteringsvuur.  Dit centrum is van vitaal belang: Het is jouw krachtcentrum, het middelpunt van je lichaam en zenuwrijk. Hierin bevinden zich de beginpunten van alle 72.000 nadi’s (de energiekanalen), waarvan 72 van groot belang zijn. Het is een etherisch centrum. Je kunt het lokaliseren tussen je navel en je onderste rugwervel, maar het kan per persoon verschillen waar de precieze lokatie is.
Hierbij de link naar de oefenserie die we hebben gedaan voor het navelpunt.
De meditatie die we hebben gedaan is de meditation for projection and protection from the heart met de Mangala Charn mantra, een mantra waarvan wordt gezegd dat ie de wolken van twijfel wegneemt en je opent voor leiding vanuit het hogere. Zie voor een mooie versie van Snatam Kaur

AAD GURAY NAMEH – Ik buig voor de oorspronkelijke Wijsheid

JUGAAD GURAY NAMEH – Ik buig voor de Wijsheid die door alle tijden heen standhoudt

SAT GURAY NAMEH – Ik buig voor de Ware Wijsheid

SIRI GURU DEVAY NAMEH – Ik buig voor de Opperste niet waarneembare Wijsheid

Deze mantra omringt je met beschermend licht.
Door het zingen van deze mantra breng je jezelf in balans en bouw je wijsheid en bescherming op.
Het geeft je kracht en zelfvertrouwen. Deze mantra opent je hartchakra en laat de energie van liefde uitvloeien over het universum.

Zondag 20 september is er Sadhana van 6 tot 8.30 uur in de ochtend. Aanmelden is niet nodig, deelname op donatiebasis.

Op 8 oktober start de Cursus Voeding & Yoga. Op 6 donderdagochtenden leer je hoe je stap voor stap je eet- en leefgewoonten kunt veranderen om lekkerder in je vel te zitten, voor meer energie, balans en gezondheid.

Op 11 oktober van 14 tot 17 uur is de eerste van een serie verdiepingsworkshops over de Chakra’s, deze keer over het 1e chakra. Thema’s van dit chakra zijn o.a.: contact met je lichaam, geaard zijn, angst & overleving, goed voor jezelf zorgen in materieel opzicht. We verkennen de energie van dit chakra m.b.v. yoga en creatieve expressie.

Reacties

juni, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X